Johans festliga chokladsynd glutenfri

Bjud på något riktigt gott till helgen!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g margarin
  • 1 msk kaffepulver
  • 1 msk varmt vatten
  • 2 dl Ljust basmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • Dekoration
  • Physalis och pumpafrön eller vad du har hemma

Gör så här

  1. En syndigt god chokladkaka med vuxensmak.
  2. Vispa ägg och socker tills det blir poröst. Rör i smält margarin, kaffepulver och varmt vatten.
  3. Blanda basmjöl, bakpulver och kakao och rör sedan försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant
  4. Grädda ca 30 minuter i 175 grader. Prova med en sticka att kakan är färdig.
  5. Koka upp ingredienserna till glasyren i en kastrull under omröring tills glasyren har tjocknat.
  6. Lägg kakan på ett fat och bred på glasyren. När kakan har svalnat, dekorera gärna med physalis och pumpafrön.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…