Jordärtskocksbröd med korngryn

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g jordärtskockor
  • 1 liter mjölk
  • 1 liter grädde
  • 50 g jäst
  • 1 dl rapsolja
  • 30 g salt
  • 2 dl kokta korngryn
  • 1 dl sirap
  • Ca 1,5 l vetemjöl

Gör så här

  1. Kokas samman jordärtskockor, mjölk och grädde tills 0,5 liter vätska kvarstår. Tillsätt jäst, rapsolja, salt, kokta korngryn, sirap och vetemjöl. Blanda till en smidig deg, låt jäsa ca 30 min. Forma till limpor och låt jäsa ytterligare 30 min. Sätt på ugnen 200 grader. Brödet bakas i ca 25 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…