Jordgubb- och rabarbersmulpaj med kolasås och cheesecakekräm

Recept från Sofismat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Smulpaj:
  • 1 kg rabarber
  • ½ l jordgubbar
  • ½ dl farinsocker
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Kolasås:
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • Cheesecakekräm:
  • 100 g Philadelphiaost
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl florsocker

Gör så här

  1. Smulpaj:
  2. Skölj, skala och skiva rabarbern.
  3. Snoppa jordgubbarna och dela i klyftor.
  4. Fördela bären i en stor pajform.
  5. Strö över brunt farinsocker.
  6. Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen och smula över bären.
  7. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
  8. Kolasås:
  9. Mät upp och koka ihop alla ingredienser till såsen i ca 10 minuter tills smeten tjocknat.
  10. Cheesecakekräm:
  11. Rör ihop alla ingredienser till krämen.
  12. Servering:
  13. Servera pajen med ringlad kolasås över och en klick kräm på toppen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…