Jordgubbar i rompunch

Jordgubbar, andra bär eller mogen, mjuk frukt passar i den här lätta, svala efterrätten som är utomordentlig efter en het, kryddig måltid. Receptet på rompunch finns bland mina övriga recept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1-1½ liter snoppade jordgubbar
  • 3 dl florsocker
  • 2½ dl vispgrädde
  • 3/4 dl rompunch

Gör så här

  1. Spara fyra jordgubbar till garnering. Strö över hälften av sockret på resten och låt dem stå kallt en stund.
  2. Vispa grädden med resten av sockret och tillsätt rompunchen. Grädden ska vara tjock men rinnande. Ställ den kallt, om det tar en stund innan rätten ska serveras.
  3. Fördela jordgubbarna i fyra portionsskålar, slå över romgrädden och garnera med hela jordgubbar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…