Jordgubbar med choklad

Låt läckra jordgubbar bli höjdpunkten efter en finare måltid eller på ett dessertbord. Den tunna hinnan av vit eller mörk choklad gör dem alldeles oemotståndliga. Servera bären lätt kylda på ett vackert fat. Du kan också servera jordgubbarna som tilltugg till en lätt välkomstdrink bestående av ett fruktigt, vitt vin, eller varför inte till en väl kyld champagne. Smaken av sommar, vin och en aning choklad stannar kvar länge.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g vit blockchoklad
  • 125 g mörk blockchoklad
  • 25 vackra, jämnstora jordgubbar
  • Smörpapper

Gör så här

  1. Finhacka blockchokladen med en kniv eller riv den på ett rivjärn, så smälter den lättare. Gör iordning en chokladsort i taget.
  2. Skölj jordgubbarna, men låt skaften sitta kvar. Låt bären torka på hushållspapper. De måste vara helt torra innan de doppas i chokladen.
  3. Smält chokladen över ett vattenbad som är ca 50°C. Rör om tills chokladen smält.
  4. Håll i den övre delen på de torra bären och doppa dem till hälften i chokladen. Låt chokladen stelna.
  5. Häll den andra chokladsorten i spritsen som bör ha ett mycket litet hål i spetsen.
  6. Gör en chokladspiral på bären. Låt dem stelna på ett galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept