Jordgubb/rabarberpaj.

En jättegod paj med jordgubbar, rabarber, vaniljkräm och ett marängtäcke över.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 2 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 150 g rabarber
  • 150 g jordgubbar
  • 2 dl strösocker
  • 2 påsar vaniljsås (kallrörd)
  • Maräng:
  • 5 äggvitor
  • 1 ½ dl strösocker

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och låt degen vila ca en timma.
  2. Kavla ut degen tunt.
  3. Klä botten av formen med degen och grädda i 200 grader ca 10 min.
  4. Finstrimla rabarbern.
  5. Smält hälften av strösockret tillsammans med rabarbern i en kastrull och kyl rabarbern.
  6. Skiva jordgubbarna.
  7. Smält resten av strösockret tillsammans med jordgubbarna i en kastrull och kyl jordgubbarna.
  8. Rör ihop vaniljkrämen enligt anvisningar på paketet. Eftersom det ska vara vaniljkräm välj den mindre mängden mjölk.
  9. Varva vaniljkräm, rabarber och jordgubbar i formen.
  10. Vispa äggvitorna till marängen, tillsätt strösockret och bred marängen över pajen.
  11. Grädda pajen i 250 grader i ca 2 minuter.
  12. Servera pajen ljummen med lite kall vaniljglass!!

Kommentarer

Ska pajen bara stå i 2 min i ugnen på 250 grader? Låter lite lite. Men det kanske ska vara 20 min så du har missat en 0:a. Det låter som ett mycket gott recept annars. Ha en bra dag Mvh Annica
Har testat denna paj och den smakade gott men blev väldigt rinnig i konsistensen under marängtäcket. Jag kanske gjorde något fel...

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…