Jordgubbs- och apelsinrutor

Räkna med strykande åtgång.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 2 dl Kiviks Jordgubb/Apelsin Lättdryck
  • 1 pkt djupfrysta jordgubbar (kan uteslutas)
  • 7 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 6 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • Glasyr:
  • 500 g philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 2 tsk apelsinarom
  • 5-10 droppar orange hushållsfärg
  • Garnering:
  • Jordgubbar
  • Valfritt strössel
  • Chokladspån

Gör så här

  1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torraingredienser plus de otinade jordgubbarna och vänd ner i smeten. Tillsätt lättdrycken och rör om. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
  2. Glasyr:
  3. Rör ihop alla ingredienserna till en slät apelsinfärgad glasyr och bred ut över kakan. Garnera efter önskemål.
  4. Hoppas att det skall smaka!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…