Jordgubbs- och chilikladdkaka

Har inte gjort den än men den låter ju spännande.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Hasselnötsbotten:
  • 350 g rostade hasselnötter, grovhackade
  • 2½ dl råsocker
  • 120 g smör
  • 0,4 dl vetemjöl
  • Jordgubbs- och chilitryffel::
  • 180 g mörk choklad, finhackad
  • 180 g mjölkchoklad, finhackad
  • 120 g jordgubbar, frysta
  • 2 röda chilifrukter, finhackade
  • 1,9 dl grädde
  • 150 g smör
  • Garnering:
  • Litet vit choklad

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till hasselnötsbottnen och tryck ut i en form med löstagbar kant (cirka 20 cm i diameter). Baka i ugn på 200 grader i ca 10 minuter. Låt svalna.
  2. Koka upp grädde, jordgubbar, smör och chili och häll detta över den finhackade chokladen. Mixa tryffeln slät och häll den varm över hasselnötsbotten. Ställ i kyl till nästa dag.
  3. Dekorera med jordgubbar och vita chokladflagor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@lennali

Ädelpuffar

En läcker kombination med sötsyrligt äpple och ädelost. Mycket gott. Blir 24 stycken.