Jordgubbs- och citronfyllda bullar

Krämig citronfyllning i bullens "kropp" och färska jordgubbar på topp! Dessa bullar är glutenfria och tagna ur Allers nr 29/10. Fiberhusk finns i välsorterade livsmedelsaffärer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • 25 g jäst för söta degar
  • 1 dl Kesella
  • 1 ägg
  • 3/4 dl socker
  • 1 krm salt
  • 75 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 5-6 dl glutenfri mjölmix
  • Fyllning:
  • 50 g smör eller margarin
  • ½ dl Philadelphiaost
  • ½ dl lemon curd
  • Ca 2 dl färska jordgubbar
  • Pensling och garnering:
  • 1 ägg
  • Florsocker

Gör så här

  1. Värm mjölken till ca 40°C. Häll den varma mjölken över fiberhusken. Rör om och låt svälla ca 10 minuter. Smula ned jästen i vätskan och rör om tills den är upplöst.
  2. Tillsätt därefter Kesella, ägg, socker och salt. Klicka ned matfettet. Tillsätt mjölmixen och arbeta degen ordentligt tills den är blank men ganska lös.
  3. Smörj en muffinsplåt avsedd för 12 muffins med matfett. Klicka ut degen jämnt i fördjupningarna.
  4. Rör samman matfett och Philadelphiaost till fyllningen. Tillsätt lemon curd och rör krämen slät.
  5. Tryck en fördjupning i varje bulle och lägg i en klick fyllning. Ställ bullarna att jäsa till knappt dubbel storlek, ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225°.
  6. Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg och tryck försiktigt ned några jordgubbar i mitten på varje. Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter. Låt bullarna kallna under bakduk och sikta över florsocker då de ska serveras.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…