Jordgubbs- och kiwibiskvirutor i långpanna

En härligt smarrig smaksammansättning!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 400 g hasselnötter
  • 6 äggvitor
  • 4 dl strösocker
  • 1-2 tsk kiwiarom
  • Smörkräm:
  • 200 g smör
  • 6 äggulor
  • 4 dl florsocker
  • 1-2 tsk jordgubbsarom
  • 5-7 droppar röd hushållsfärg
  • Garnering:
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 200 g ljus blockchoklad

Gör så här

  1. Mal hasselnötterna. Vispa äggvitor och socker pösigt, blanda därefter ner de malda hasselnötterna. Tillsätt kiwiaromen. På flaskan står det 1 krm/portion. Smaksätt efter eget tycke och smak.
  2. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, och häll upp smeten i den. Grädda i 15-20 minuter på 200 grader i ugnen. Prova med sticka, ska nästan vara färdig - då är den klar. Låt svalna.
  3. Smörkräm:
  4. Rör ihop alla ingredienserna och bred på botten. Mängd arom är det samma som ovan enl. flaskan, 1 krm/portion. Färgsätt krämen så att den blir jordgubbsröd. Låt krämen stelna. Frys ev. tårtan, då är det lättare att få chokladen att fastna. Smörkrämen får ej vara fuktig eller blöt då man lägger på chokladen.
  5. Smält blockchokladen och bred den över smörkrämen. Skär i rutor.
  6. Hoppas att det skall smaka!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…