Jordgubbs- och kokosparfaittårta

En lite annorlunda sommartårta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kokosbotten:
  • 1 ägg
  • 0,5 dl socker
  • 2 dl kokosflingor
  • 20 g margarin
  • Jordgubbs- och kokosparfait:
  • 4 äggulor
  • 1,5 dl florsocker
  • 3 dl grädde
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1,5 dl mixade jordgubbar
  • 1 lime (finrivet skal+saften av1/2 lime)
  • 2 msk kokos (att strö över)

Gör så här

  1. Kokosbotten:
  2. Värm ugnen till 175 grader. Vispa ihop ägg och socker, rör i kokos och smält margarin. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Häll i kokossmeten och jämna till ytan. Grädda i ca. 15 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
  3. Jordgubbs- och kokosparfait:
  4. Vispa äggulor och florsocker till ett fluffigt skum. Vispa grädden. Vänd i kokosmjölk och jordgubbspurén i äggulesmeten, tillsätt lime och vänd ner grädden. Häll upp smeten på kokosbottnen i formen, strö över riven kokos och ställ in i frysen i minst 5 timmar. Ta fram tårtan ca. 15 minuter innan den ska serveras. Garnera med chokladdoppade jordgubbar och servera med en jordgubbssås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…