Jordgubbs- och limepannacotta

En superenkel och mager variant på pannacotta

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 burkar kesella jordbgubb-lime (á 250 gram)
  • 1 msk hackad mynta
  • 1 lime (rivet skal+saften)
  • 2 gelatinblad
  • Gelé:
  • 150 g frysta osockrade jordgubbar
  • 1/2 lime (saften)
  • 1 gelatinblad
  • Garnering:
  • Jordgubbar
  • Färsk mynta

Gör så här

  1. Blanda kesella, mynta och limeskal. Lägg gelatinbladen till pannacottan i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Värm limesaften och ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i limesaften. Rör ner gelatinet i smeten.
  3. Häll upp smeten i 6 glas och låt stelna något i kylen, cirka 1 timme.
  4. Gör geléen: tina jordgubbarna och mixa dem tillsammans med limesaften.
  5. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Värm jordgubbssåsen och ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i såsen. Låt svalna något.
  6. Skeda över jordgubbssåsen över puddingen och låt stelna i kylen minst 4 timmar.
  7. Garnera med jordgubbar och mynta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…