Jordgubbs- och rabarberglass

Fettsnål och härligt god!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g jordgubbar
  • 200 g rabarber
  • 150 g råsocker
  • 3 dl minimjölk
  • Korn av 1 vaniljstång
  • 4 äggulor
  • 100 g kesella

Gör så här

  1. Jordgubbar och rabarber sköljs och skärs i små bitar. Lägg frukterna i en kastrull och låt dem sjuda tillsammans med 100 g råsocker i 10-15 minuter. Kyl ner.
  2. Rör ut vaniljkornen i mjölken och hetta upp till kokpunkten. Vispa äggulorna luftiga med resten av råsockret och blanda i den varma mjölken.
  3. Värm upp massan igen tills den nästan kokar - den ska bli lite tjockare i konsistensen. Blanda i frukt och kesella när massan har svalnat.
  4. Kör sedan glassen i en glassmaskin tills den har riktig glasskonsistens eller ställ in den frysen och rör den med jämna mellanrum.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept