Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Somrigt :)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g jordgubbar
  • 200 g rabarber, skalad, i skivor
  • 1 dl råsocker
  • 1 citron, rivet skal
  • Mandeltäcke:
  • 50 g mandelspån, rostade
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • ½ dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 1 tsk kardemumma, malen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka jordgubbar, rabarber och socker till en kompott, rör ner citronskal.
  3. Lägg upp i portionsskålar.
  4. Rör ihop ingredienserna till mandeltäcket med en gaffel.
  5. Spara lite mandelspån till garnering.
  6. Bred mandeltäcket över kompotten.
  7. Gratinera i övre delen av ugnen i någon minut, tills täcket fått fin färg.
  8. Strö över lite mandelspån som garnering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept