Jordgubbs- och rabarberpaj med pumpakärnor

Jättegott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 100 g smör
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 250 g frysta jordgubbar eller 0,5 liter färska
  • 250 g frysta rabarber, skivade
  • 1,5 dl socker
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Ugnstemperatur 200º
  2. Blanda smör, pumpakärnor, mjöl, havregryn och råsocker i en matberedare. Ta bort en tredjedel av blandningen och spara till toppingen.Tillsätt 1 msk vatten och blanda till en pajdeg.
  3. Tryck ut degen i portionsformar och ställ kallt medan du gör fyllningen. Koka jordgubbar, rabarber och socker utan lock i 10 minuter så att en del av vätskan kokar bort. Blanda ut potatismjölet i 2 msk vatten och tillsätt i frukten.
  4. Förgrädda pajskalen i ca 5 min. Ta ut och fyll pajskalen med frukten och toppa med resterande pajdeg. Grädda mitt i ugnen i 15 - 20 minuter.
  5. Servera med hemlagad vaniljsås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept