Jordgubbsbakelser

Bakelser med pepparkaksbotten!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 3 ½ dl pepparkakssmulor
  • 250 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 2 äggulor
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Glasyr:
  • 3 gelatinblad
  • 3 ¾ dl jordgubbssylt eller 375 g jordgubbar
  • 125 g smör
  • 120 g vitchoklad
  • 2 ¼ dl jordgubbsflorsocker

Gör så här

  1. Krossa pepparkakorna i en mixer eller i dubbla fryspåsar med en kavel.
  2. Rör fettet och sockret, tillsätt äggen. Blanda vetemjölet och bakpulvret med pepparkakssmulorna, blanda i degen. Lägg degen i plastfolie, låt ”dra” i kylskåpet i en timme.
  3. Kavla degen på bakplåtspapper, använd vetemjöl för att underlätta utkavlingen.
  4. Plattan bör bli ca. 25x33 cm. Grädda i ugnen i 220 grader ca. 10 minuter. Om ytan börjar bli brun kan du skydda plattan med folie. Låt kallna.
  5. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Mixa jordgubbarna. Smält smöret och blanda med jordgubbsmixet. Smält vitchokladen i mikron och rör ner i jordgubbssmeten. Rör
  6. till sist i jordgubbsflorsockret, rör ordentligt. Om det bildas klumpar kan du värma smeten en aning. Låt svalna tills glasyren tjocknat.
  7. Ta ur 1 dl av glasyren och värm i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och rör i den varma
  8. glasyren, rör i den övriga glasyren. Bred glasyren på kakan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…