Jordgubbsbullar

Mums

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • 1/2 dl vatten
  • 2 1/2 dl fruktyoghurt lätt max 0,5% med jordgubbssmak
  • 1 msk socker
  • 1 st ägg
  • 3 dl jordgubbar
  • 2 msk margarin flytande max 80%
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 bitar choklad mörk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lös upp jästen i vattnet som värms tillsammans med yoghurten till 37 grader.
  2. Tillsätt socker, margarin och halva ägget. Arbeta in så mycket mjöl att det blir en smidig deg, spara lite till utbaket. Jäs degen under handduk ca 30 minuter.
  3. Tag upp och arbeta igenom den med lite extra mjöl om det behövs. Kavla ut till en stor kaka, ca 50x25 cm. Pensla ytan med resten av ägget. Skär eller sporra degen i 20 remsor, ca 2 1/2 cm x 25 cm.
  4. Snurra ihop till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt att jäsa 30 minuter. Grädda 8-10 minuter. Låt svalna under handduk.
  5. Sätt fina jordgubbar mitt på bullen. Smält och ringla chokladen över bullarna. Sikta eventuellt över lite florsocker. Godast nybakade.

Kommentarer

Viktväktarrecept med endast 1,5 poäng per bulle. Kanon!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…