Jordgubbscharlotte

Detta är en fräsch och läcker sommartårta som dessutom är fettsnål - kan det bli bättre?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk
  • Fyllning:
  • 2 dl jordgubbssylt
  • Fromage:
  • 6 gelatinblad
  • 3 dl jordgubbar
  • 5 dl yoghurt naturell
  • 2 dl florsocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Garnering:
  • Jordgubbar
  • Citronmeliss

Gör så här

  1. Rulltårtsbottnen:
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Tillsätt mjölken. Arbeta ihop till en smet. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan har gräddats på.
  5. Bred jordgubbssylten över kakan. Rulla ihop kakan från långsidan. Lägg rulltårtan med skarven nedåt. Låt den svalna innan den skärs i bitar.
  6. Fromagen:
  7. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skölj, snoppa och mosa jordgubbarna. Vispa ihop yoghurten med florsockret och vaniljsockret. Ta upp gelatinbladen. Smält dem i en kastrull eller i mikron. Blanda ner jordgubbsmoset i yoghurtblandningen. Tillsätt gelatinlösningen.
  8. Klä en glasskål lätt med rulltårtsskivorna. Häll fromagen i skålen. Låt charlotten stelna i kylskåp ca 2 timmar, gärna mer. Stjälp upp tårtan på ett serveringsfat.
  9. Garnera den med skivade färska jordgubbar och citronmeliss.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr