Jordgubbscheesecake

Super god cheesecake! Värt att prova!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 15 st digestivekex
  • 125g smör, ej smält
  • Cheesecakesmet:
  • 400g philadelphiaost
  • 2 st ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering:
  • 1 liter färska jordgubbar
  • 2dl koncentrerad röd saft, ej högkoncentrerad
  • 4st gelatinblad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Mixa kex och smör. Funkar fint med degkrokarna på vispen. Tryck ut smeten i en form med avtagbar kant. Grädda i 8-10 min.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner ost och vaniljsocker till en slät smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 15 min. Kakan ska fortfarande vara lite dallrig när den tas ut. Låt svalna och ställ sen i kylen i en timme.
  5. Skiva jordgubbarna och lägg på kakan. Blötlägg gelatinbladen i 5 min och värm saften i en kastrull under tiden. Vispa sen ner bladen i saften. Rör till de smält helt. Låt saften svalna i vattenbad tills den är trögflytande. Skeda sen över saft över bären och var noga så det kommer emmellan alla bären.
  6. In i kylen igen till den är ordentligt kall. Bäst är den dagen efter! Hoppas det ska smaka!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…