Jordgubbscoupe med vit choklad- & vaniljkräm.

En doft av sommar! Denna ljuva dessert är lätt att förbereda till många i glas (eller helt enkelt plastglas) Till barnens dessert byter du ut likören mot lätt sötad saft. Den vita chokladkrämen är även idealisk till en fräsch hemmagjord fruktsallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Chokladkräm:
  • 1 1/2 dl grädde
  • 300 g vit blockchoklad
  • 3 dl vaniljyoghurt
  • en bit vaniljstång (kan uteslutas)
  • Mellanlägg:
  • ca 6 skivor sockerkaka
  • 1 dl valfri fruktlikör
  • 450 g färska jordgubbar

Gör så här

  1. Hetta upp grädden i en kastrull. (Om du lyxar till det skrapar du nu ut kornen ur en bit vaniljstång och rör i.)
  2. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i grädden.
  3. Dra kastrullen av plattan och rör i vaniljyoghurten. Låt krämen kallna och tjockna lite, den skall vara trögflytande.
  4. Bryt bitar av sockerkakan och lägg i botten på glas, droppa på likör och varva kakan med chokladkräm och skivade jordgubbar.
  5. Låt översta lagret vara chokladkräm och stick ner lite jordgubbsskivor på toppen. Ställ svalt ett par timmar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…