Jordgubbsflarn

Smälter i munnen

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 pkt färska smödegsplattor, runda eller kvadratiska
  • 1 ägg
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk florsocker
  • 100 g mandelmassa
  • Garnering:
  • ca 1 l färska jordgubbar
  • Florsocker (siktas över)

Gör så här

  1. 1.Rulla ut den första degplattan, tryck ut 6 bottnar med en mugg eller ett glas, ca 11 cm i diam.
  2. Vispa upp ägget lätt och pensla kanterna.
  3. 2.Rulla ut den andra degplattan, tryck ut ytterligare 6 bottnar med samma mugg eller glas. Tryck ut ännu en cirkel ur dem med ett mindre glas ca 8 cm i diam. Lägg den ihåliga bottnen på den penslade, pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen i 250 grader till gyllenbrun färg ca 10 min.
  4. 3.Vispa upp grädden tillsammans med vaniljsocker och florsocker, riv mandelmassan grovt och blanda ner. Bred ut grädden på bottnarna.
  5. 4.Skiva jordgubbarna och garnera bakelserna med dem, pudra ev över florsocker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…