Jordgubbsfromage

En riktig sommardessert

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 1 1/4 dl kallt vatten
  • ca 1 liter jordgubbar
  • 3 ägg
  • Saften och det rivna skalet av ½ citron
  • 1 1/4 dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 25 g mörk blockchoklad

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladet i vattnet. Skölj jordgubbarna om det behövs och låt dem rinna av. Tag undan 8 bär till garnering. Mosa resten av bären med en gaffel.
  2. Knäck äggen och separera gulan och vitan. Vispa gulor och socker till ett fast skum. Rör ner citronskal och bärmoset, litet i taget.
  3. Hetta upp citronsaften i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i citronsaften.. Rör ned jordgubbskrämen i gelatinet. Börja med 2 msk och rör sedan ner resten. Låt kallna i kylskåp.
  4. Vispa grädde och vitor till hårt skum (var för sig). Ställ hälften av grädden i kylskåp. Resten vänds ner i jordgubbskrämen tillsammans med äggviteskummet.
  5. Lägg upp fromagen i en serveringsskål eller i mindre portionsskålar samt garnera med bär och några "klickar" vispgrädde. Riv blockchoklad över och ställ fromagen kallt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…