Jordgubbsfyllda smördegsknyten

Enkelt, snabbt och gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 plattor fryst smördeg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 liter jordgubbar
  • 4 msk råsocker strö
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Ugn 225º.
  2. Tina smördegsplattorna och kavla ut dem en aning. Dela dem på hälften så det blir 8 bitar.
  3. Skiva jordgubbarna. Fördela crème fraiche över de 8 bitarna, men spara 1 centimeter runtom.
  4. Lägg på jordgubbskivor. Strö över socker och hasselnötter. Nyp ihop de fyra hörnen och pensla med uppvispat ägg.
  5. Grädda i ca 10 min eller tills de fått fin färg. Garnera gärna med lite citronmeliss.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ishouldcoco

Müsliebar

Ett gott mellan mål som ger dig rätt sorts energi. Tillsätt lite extra torkad frukt så har du gjort en lite nyttigare kaka att…

@lennali

Kolakakor med havre

Prövade idag ett nytt kakrecept från Viktoria Schiöler´s blog. Blev jättegoda, men 40 kakor fick jag inte ut, snarare hälften. Berodde kanske på att…