Jordgubbslängd

Detta är en härlig variant av en klassisk vetelängd. Med sin goda jordgubbsfyllning är den som bäst när den är nybakad och fortfarande lite ljummen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 100 g smör
  • 2½ dl mjölk
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 7 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 dl jordgubbssylt
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • Glasyr:
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk citronsaft

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken. Låt blandningen bli fingervarm.
  2. Häll degvätskan över jästen och tillsätt socker, vanilj och mjöl. Arbeta in mjölet till en smidig deg.
  3. Låt degen jäsa i 30 minuter.
  4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. Kavla ut degen till en rektangel, ca 20x30 cm.
  5. Bred ut sylten på degen och rulla samman som en rulltårta. Lägg över rullen på en smord bakplåt.
  6. Klipp flikar i degen och dra ut dem växelvis åt olika håll. Låt längden jäsa ytterligare 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Pensla längden med uppvispat ägg och grädda den ca 20 minuter. Lägg kakan på ett galler och låt den svalna.
  9. Blanda florsocker och lite citronsaft till en slät glasyr. Ringla glasyren över kransen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…