Jordgubbsmazariner med rosa glasyr

Fyllda med sommarsmak är dessa jordgubbsmazariner, som kan bakas ut som en tårta om du inte har bakelseformar eller tycker tårtan är enklare. Gräddningstiden blir då ca en halv timme.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mördeg:
  • ½ dl strösocker
  • 100 g smör eller margarin
  • ½ ägg
  • 3 dl extra fint vetemjöl
  • Fyllning:
  • 300 g mandelmassa
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Jordgubbar
  • Glasyr:
  • ½ dl florsocker med jordgubbssmak
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • Bakelse- , t ex mandelmusselformar, eller aluminiumformar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda alla ingredienserna till degen i en bunke. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Klä formarna med mördeg.
  3. Kör mandelmassan mjuk i matberedare. Tillsätt matfettet, lite i taget. Rör försiktigt ner ägg och vaniljsocker.
  4. Fyll formarna med lite mandelfyllning. Lägg på jordgubbar och täck med mandelfyllning. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter, tills mazarinerna känns lagom fasta.
  5. När mazarinerna kallnat vänds de upp och ner på sockrat papper.
  6. Garnering:
  7. Blanda florsocker med jordgubbssmak och traditionellt florsocker med vatten till en jämn massa och stryk på mazarinerna. Dekorera med jordgubbar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…