Jordgubbsmousse med rosenbad

Så vacker dessert att bjuda på! Och väldigt gott. Jag har gjort denna på blåbär (djupfrysta) och det blev också kanongott. Dekoration hade jag prästkrakar och blåklint.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 350 g jordgubbar
  • 3 dl matyoghurt
  • 2.5 dl florsocker
  • 1 citron, saften
  • 1 dl vispgrädde
  • Bladen från obesprutad ros
  • Garnering:
  • Rosenblad

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Snoppa och mosa jordgubbarna.
  3. Blanda samman yoghurt, florsocker, citronsaft, vispgrädde, jordgubbsmos och fint hackade rosenblad i en skål.
  4. Krama ur gelatinbladen och smält dem i lite av jordgubbsmoset på svag värme i en kastrull.
  5. Rör ner gelatinet i moussen.
  6. Häll massan i en 1–1 1/2 liter stor form klädd med plastfolie.
  7. Frys i minst 3 timmar.
  8. Tag ut moussen 1 timme före servering.
  9. Stjälp upp den på fat och garnera med rosenblad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…