Jordgubbsmousstårta

Verkligen en god sommartårta!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • Mousse:
  • 4 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl fast jordgubbssylt
  • 1 msk grenadin
  • 4 dl vispgrädde
  • 500 g färska jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med matfett.
  3. Riv mandelmassan. Rör ihop matfett och mandelmassa. Vispa ner ett ägg i sänder. Rör ner potatismjölet. Fördela smeten i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  5. Tag bort kanten från formen och låt kakan kallna.
  6. Lossa den från botten.
  7. Diska formen och lägg tillbaka kakan i den. Gör en remsa av aluminiumfolie ca 10 cm hög. Placera den på insidan av formen runt botten så att fyllningen får jämna kanter.
  8. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  9. Vispa ägg och socker poröst och blanda ner sylten och grenadin. Vispa grädden lätt.
  10. Tag upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull med det vatten som följer med på svag värme. Tag lite av grädden och rör ner med gelatinbladen. Häll det i grädden under vispning. Rör ner äggblandningen i grädden.
  11. Häll moussen på kakan. Låt den stelna i kylskåp ca 2 timmar.
  12. Dela jordgubbarna på längden och garnera tårtan.
  13. Servera tårtan väl kyld.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@toby1

Bacardi Cocktail

Denna cocktail påminner lite om Daiquirin men sötas och färgas här av grenadin. Tydligen så skall the Supreme Court of New York 1936 ha…