Jordgubbsmuffins med kesellatopping

Lätta att lägga i frysen och ta fram och garnera när de behövs. Supergoda!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 3 dl skivade jordgubbar
  • Topping:
  • 1 1/2 dl kesella
  • 1 msk florsocker
  • 1/2 vaniljstång, urskrapad
  • Jordgubbar till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200grader. Smörj och bröa en muffinsplåt. Eller ställ ut pappersformar på en vanlig plåt om du inte har någon.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Rör i vispgrädden. Häll smeten i formarna och fördela jordgubbarna i smeten. Grädda 15-20min. Låt dem kallna.
  3. Blanda ingredienserna till toppingen. Lägg en klick på varje muffins och garnera med en jordgubbe.
  4. Lycka till!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…