Jordgubbspizza med mandelmassa och vispgrädde

Supergod pizza med kardemumma botten, mandelmassa, apelsin, vit choklad och söta jordgubbar. Det blir en läcker pizza att servera som efterrätt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pizzadeg:
  • 2 dl vatten
  • ½ dl mjölk
  • 25 g jäst
  • ½ msk havssalt
  • 1 tsk socker
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk kardemummakärnor, malda i mortel
  • 6-7 dl vetemjöl special, från Saltåkvarn eller annat ekologiskt. Spara lite till utbakningen
  • Fyllning:
  • 200 g mandelmassa
  • 1 apelsin, saften och finrivet skal
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 liter jordgubbar
  • 30-40 g vit choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Värm vattnet och mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll på degspadet. Tillsätt salt, socker, olja och mortlad kardemumma. Blanda i lite i taget av vetemjölet och arbeta degen smidig i ca 5-10 minuter. Låt degen jäsa ca 25-30 minuter under en bakduk.
  3. Dela degen i fyra bitar, kavla ut en och en och lägg på två plåtar. Nagga tätt med en gaffel så att pizzorna inte blir bubbliga. Grädda pizzorna i ca 8-10 minuter tills de fått en fin, ljusbrun färg. Ta ut pizzabottnarna och lägg på en bakduk.
  4. Riv mandelmassan fint och blanda med apelsinsaften. Vispa upp grädden och dela på jordgubbarna. Bred mandelmassan över pizzorna, bred på grädde och lägg på jordgubbarna. Strö över apelsinskal. Riv den vita chokladen och strö över pizzorna. Om det blir grädde över, servera den i en skål bredvid.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…