Jordgubbsrutor med citronglasyr

Härligt jordgubbssmakande sockerkaksbotten med en gul läskande citronmascarpone glasyr.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl konc. jordgubbssaft
  • Ev. 1 tsk jordgubbsarom
  • Citronmascarpone:
  • 500 g mascarponeost
  • 5 dl florsocker
  • Saft och skal av 2 citroner
  • 5-10 droppar gul hushållsfärg
  • Garnering:
  • Chokladspån
  • Chokladströssel
  • Färska eller djupfrysta jordgubbar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt jordgubbssaften och rör om. Grädda kakan i nedredelen av ungnen i 20-40 minuter. Låt svalna.
  3. Gör under tiden citronmascarponen. Rör färskost och florsocker mjukt och smidigt. Tillsätt den pressade citronsaften, skalraspet och den gula hushållsfärgen. Rör om så att du får en härligt gul och läskande glasyr. Bred ut den över kakan och garnera efter önskemål.
  4. Hoppas att det skall smaka!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…