Jordgubbssylt med citron och vanilj

Sylten är gjord på syltsocker som redan innehåller pektin, citronsyra och natriumbenzoat. Enklare kan det inte bli. Smaken är förstärkt med mer citron och vanilj. Önskar du en mer finfördelad sylt kan bären skivas innan de kokas till sylt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 1 vaniljstång
  • 1½ tsk finrivet citronskal
  • ½ dl färskpressad citronsaft
  • 3 dl syltsocker

Gör så här

  1. Rensa jordgubbarna. Dela vaniljstången på längden. Lägg jordgubbar, vaniljstång, citronskal och -saft och socker i en kastrull. Låt koka ca 5 minuter. Ta bort ev skum.
  2. Skrapa ur vaniljfröna och lyft upp stången. Låt stå under lock ca 5 minuter. Rör om försiktigt och häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar.

Kommentarer

Jättegod! Jag bytte iofs ut vanligt syltsocker mot syltsocker 1+3 och använde då 1,5 dl men jag är jättenöjd! Tack =))
Guuuuuud så god!! Högsta betyg!
Sylten blev hur god som helst! Påminner om mormors, bättre kan det inte bli.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…