Jordgubbstarteletter

Jordgubbstarteletter som smälter i munnen. Ta en – eller varför inte två – till kaffet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 175 g mandelmassa
  • 75 g smör
  • 1 litet ägg
  • 16 mazarinformar i aluminium
  • Vaniljkräm:
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1 vaniljstång, snittad
  • 2 msk strösocker
  • Dekoration:
  • 250 g jordgubbar, skivade

Gör så här

  1. Ugn: 225º.
  2. Mixa samman vetemjöl, mandelmassa, smör och ägg i matberedaren tills det bildas en boll.
  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och rulla till en rulle. Dela den i 16 bitar, som rullas till bollar.
  4. Lägg bollarna i mazarinformarna och tryck ut degen med fingrarna. Sätt formarna på en plåt i kylen, 30 minuter.
  5. Ta fram och grädda formarna, ca 10 minuter i mitten av ugnen. Låt dem kallna på bakgaller.
  6. Blanda grädde, mjölk, äggulor, majsstärkelse, snittad vaniljstång och strösocker i en rostfri kastrull. Sjud till en tjock kräm under omrörning. Låt kallna i kallt vattenbad.
  7. OBS är man lite lat, så gör man Ekströms marsankräm, fast det är nog godare med egen tillverkad.
  8. Ta upp vaniljstången och lägg en klick vaniljkräm i varje tartelett strax före serveringen. Snitta sköljda jordgubbar och garnera bakverket.
  9. Tips!
  10. Mandelformarna kan göras i förväg och frysas eller förvaras i burk med lock.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr