Jordnötsbrownie med gelé

Dessa goda jordnötsrutor är oemotståndliga. De salta jordnötterna utgör en läcker kontrast till den härligt sega och krämiga konsistensen och den söta vinbärsgelén.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl fint vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl mjukt smör
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl rostade salta jordnötter
  • 1-2 dl röd vinbärsgelé

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en ugnsfast form, ca 30x40 cm. Rör samman mjöl, bakpulver och salt i en skål.
  2. Lägg jordnötssmör och smör i en annan skål och tillsätt råsocker, farinsocker och vaniljsocker. Vispa till en fluffig smet.
  3. Rör ner äggen, ett i taget, i smeten. Häll i mjölblandningen och rör till en jämn smet. Hacka jordnötterna och blanda sedan ner hälften i smeten.
  4. Bred ut smeten i formen och klicka ut gelén jämnt över ytan. Dra med en gaffel så att den blandas ner lite lätt i smeten. Strö över resten av de hackade nötterna och platta till ytan med lätt fuktade fingrar.
  5. Grädda kakan 30-35 minuter. Tänk på att kakan inte ska gräddas för länge, precis som en kladdkaka ska den vara lite mjuk i mitten. Låt kakan svalna och skär den sedan i 20 bitar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…