Jordnötskakor

En snabbakad, godissmakande kaka som det blir många av. Jordnötssmöret ger en spännande smakbrytning á la Amerika.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 1 ½ dl brun farin
  • 1 dl strösocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 100 g grovt hackad mörk choklad
  • Glasyr:
  • 75 g smör
  • 75 g grovt hackad mörk choklad
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering:
  • 1 dl grovt hackade jordnötter

Gör så här

  1. Botten:
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Rör farin, socker, smör och jordnötssmör smidigt. Tillsätt ägget och rör ner det i smeten.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat och choklad och rör ner det i smeten. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd liten långpanna, 25 x 35 cm. Grädda 25-30 minuter.
  4. Glasyr:
  5. Låt smöret smälta i en kastrull. Ta det från värmen, blanda ner chokladen och låt den smälta i smöret.
  6. Blanda ner florsocker och vaniljsocker. Bred försiktigt ut glasyren över den något avsvalnade kakan. Strö över jordnötter.
  7. Låt kakan kallna och skär den i rutor.

Kommentarer

Det blev inte alls som jag skulle tänka, det smakades bara fet och socker.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…