Jordnötskakor

Receptet kommer från Långängens gård på Lidingö

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk jordnötssmör, ca 300-350 g,
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 225 g mörk eller ljus blockchoklad
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman jordnötssmör, socker, ägg, vaniljsocker och bakpulver till en slät smet. Klicka ut smeten teskedsvis på papprade plåtar.
  2. Grädda kakorna i 10 minuter. Låt dem svalna på plåten. Smält choklad och smör. Doppa kakorna till hälften i chokladen. Låt dem stelna på bakplåts- eller smörpapper.

Kommentarer

Vet ej vad det kan ha berott på men dom här har jag gjort många gånger,fantastiskt goda,fantastiskt lättbakade och dessutom GLUTENFRIA ! Använd gärna den sorten med bitar i (jordnötssmöret alltså).
Mina kakor blev toppiga, inte alls platta som på bilden men goda.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…