Judiths kakao- och kokoskaka

En underbart god kalorispäckad kaka med smak av kaféerna i Wien - kakao, rom och kokos i ljuvlig blandning!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2, 5 dl youghurt, 3-4 %
  • 1,25 dl matlagningsolja
  • 3 msk kakaopulver
  • 1 nypa salt
  • 3 msk rom
  • 100 g kokosflingor
  • 200 g vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Smör eller margarin till formen
  • Ströbröd till formen
  • 250 g blockchoklad eller mörk chocklad

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker till skum. Tillsätt youghurt, olja, kakaopulver, salt, rom och kokosflingor. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Smöra och bröa en form på ca 1,5 liter och häll smeten i den. Ställ in i ugn som är 175 grader varm. Baka i ca 40 min.
  2. Smält chokladbitarna i vattenbad. Blanda ner grädden (ovispad). Låt blandningen kallna. Vispa upp den kylda blandningen.
  3. Dela kakan i två delar och bred på 1/3 av chokladblandningen. Lägg på överdelen av kakan. Bred på resten av chokladsmeten eller bred på 1/3 och spritsa ut resten i ett vackert mönster på kakan.
  4. Dekoreringstips: Strö på kkokosflingor på halva kakan och kakaopulver på den andra halvan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…