Juicekaka i långpanna

En långpannekaka som innehåller apelsinjuice i smeten och i glasyren. Mild apelsinsmak. Vill du ha tydlig apelsinsmak tillsätt lite rivet apelsinskal eller mer konsentrerad juice.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 4,5 dl socker
  • 225 g smör
  • 2,25 dl apelsin juice
  • 6 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • Glasyr:
  • 100 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 2 msk grädde
  • 2 msk apelsin juice
  • 5 droppar karamellfärg gul
  • 3 droppar karamellfärg röd
  • Garnering:
  • 1 dl kokos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på ca 190 grader. Klä en långpanna 30x40cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt det och apelsin juicen, färdigblandad i äggvispet. Rör om. Tillsätt det smälta smöret och rör till jämn smet.
  4. Häll smeten i långpanna och grädda i 15-20 minuter.
  5. Glasyren kan bredas på kakan och kokas in i slutet av gräddningstiden, ( ca. 3-4 minuter, glasyren ska bubbla) eller bredes på den kalla kakan.
  6. I båda fallen ska man smälta smöret , blanda karamellfärgen/hushållsfärgen med grädden och juicen och häll i smöret. Tillsätt florsockret och rör om.
  7. Garnera med kokos. (Om du kokar in glasyren brukar jag strö hälften av kokoset före och hälften direkt efter gräddningen.)

Kommentarer

Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…