Jul ost

mmmmm bara ett måste på jul

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 1 liter fil
  • 3 liter vanlig mjölk
  • 2 - 3 tsk salt

Gör så här

  1. Vispa äggen o rör ner filen. Koka upp mjölken o tillsätt ägg och filblandningen. Låt allt koka på svag värme ca 15 min rör om då och då.Smaka av med salt. Ta en ren köks handduk och lägg den i en sil Häll i blandningen i silen och låt vasslen rinna av. Häll ostmassan i en form. Låt den stå kallt före servering

Kommentarer

Är mycket nyfiken på denna julost. Undrar om det rör sig om en hårdost? Kan den ätas untan lagring?
Verkar vara ett toppenrecept som jag sparade hos mig (o några andra har det blivit o fler blir det nog..du har toppen recept jue =-] ). Men jag har några frågor angående denna ost: Blir den hård som tex greve, herrgård, husshålsost o de där eller blir den mer som en brie i konsistensen? Ska man hyvla eller skära bitar med kniv? Hur länge håller den sig? och sista frågan: Kan man göra den några dagar innan man ska ha den till bords o den då blir fastare i konsistensen och mer smakrik?
Äter man den som den är eller med "blana"?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr