Julbröd

Vinterkalas! Bjud på dinkelbröd, dekorerat med oliver.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten, ca 37°
  • 50 g smör
  • 2 tsk salt
  • 250 g Kesella kvarg, lätt
  • 1 kg siktat dinkelmjöl
  • 12 svarta oliver

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt rumsvarmt smör, salt, kvarg och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
  2. Jäs under bakduk ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 250°.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 6 delar och rulla ut till 40 cm långa längder. Lägg 3 längder i kors på bakplåtspapper på en plåt. Forma till runda bröd.
  5. Garnera med oliver. Låt jäsa ca 30 min.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen 10 min, sänk till 175° och grädda ytterligare 20 – 25 min.
  7. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Kommentarer

JAG TACKAR!! VÄLDIG GOTT ::

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…