Julens fruktkaka med kokosglasyr

Hållbar fruktkaka för glöggmingel och julens goda kaffe.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kaka:
  • 3 dl torkad blandad frukt
  • 0,5 dl konjak
  • 125 g smör
  • 1 dl råsocker
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl kokosflingor
  • 3 dl nötter, blandade grovhackade
  • Glasyr:
  • 3 dl florsocker
  • 3 msk kokosflingor
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Marinera torkad frukt i konjak. Hacka nötterna grovt.
  2. Rör samman rumsvarmt smör med socker och ägg, rör ner mjöl och bakpulver och blanda till sist ner kokos, grovhackade nötter och frukt och konjaksblandningen.
  3. Smörj och mjöla en avlång 1,5 liters bakform eller en rund bakform, ca 25 cm i diameter, och häll i smeten.
  4. Grädda i 175 graders varm ugn i 45 min – 1 timme.
  5. Låt kakan svalna.
  6. Rör ihop kokosglasyren till en jämn massa och bred över kakan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept