Julig mjuk pepparkaka

Enkel och mycket god, julig efterrätt, kan säkert varieras med annan frukt, likör eller smaksättning och sockerkaka efter smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 köpt sockerkaka typ pepparkaka
  • 1 dl vatten
  • 150 g hallon
  • 1 dl glögg
  • 1 dl socker
  • 2 äggvitor

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 225° C med grill.
  2. Skär pepparkakan i ca 1½ cm tjocka skivor, 1 per person och lägg upp dem på en plåt.
  3. Koka ihop en sockerlag (vatten och ½ dl socker). Lägg i hallonen och häll på glöggen, värm.
  4. Vispa äggvitorna hårt med ½ dl socker.
  5. Lägg lite lagom med glögg- och hallonhopkok på pepparkakorna.
  6. Toppa med den hårt vispade äggvitan och ställ in i ugnen, passa så att de inte bränns.
  7. Det går fort och det är bara meningen att de ska bli lite bruna i toppen. Man kan också bränna av dem med en gasbrännare.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr