Julis russin- och hasselnötsmackor

Grova och nyttiga mackor med inbakade russin och ett täcke av hasselnötter. Lätta att göra och goda att äta : ).

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten (lite varmare än fingervarmt)
  • 4 dl havregryn
  • 6 dl vetemjöl special
  • 1 dl vetegroddar
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl kruskakli
  • 1 tsk salt
  • 2 dl russin
  • Garnering:
  • 1 ägg
  • 50 g hackade hasselnötter

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Blanda jästen med vetemjölet. Tillsätt resten av de torra ingredienserna, russin och vatten. Blanda till en slät deg. Låt jäsa på bordet under en kökshandduk i 30 minuter.
  3. Dela degen i 10-15 bitar (beroende på hur stora/små mackor du vill ha) och forma bitarna till önskad form. Lägg mackorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30-40 minuter under kökshandduk.
  4. Slå på ugnen på 225 grader. Pensla mackorna med ägget och strö över de hackade hasselnötterna. Grädda i ugn i 12-15 minuter.
  5. Tips: gör gärna mönster i mackorna med en brödkniv för att ge dem extra karaktär.

Kommentarer

Jättenice bröd! Snabbt, enkelt och gott. Nästa gång kommer jag nog dock blanda hasselnötterna direkt i degen, allt för mycket som gick till spillo genom att det ramlade av =)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…