Julköttbullar med ansjovis och bacon

Kryddiga små köttbullar med fin sälta hör verkligen julmaten till. Försök att inte överarbeta färsen, för då kan köttbullarna bli kompakta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 msk ströbröd
  • 3 msk grädde
  • 2 msk ansjovisspad
  • 1 stor gul lök
  • 140 g bacon (1 paket)
  • 500 g blandfärs
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk nymortlad kryddpeppar
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Blötlägg ströbröd i grädde och ansjovisspad och låt stå några minuter. Hacka löken fint och strimla baconet. Fräs det mjukt, men utan att det tar färg.
  2. Låt svalna något.
  3. Lägg blandfärs, lök, bacon, salt, nymortlad kryddpeppar i ströbrödsblandningen och arbeta samman till en smet.
  4. Forma färsen till runda små köttbullar. Stek dem i smör tills de är gyllenbruna och genom lagade.

Kommentarer

hade i ett ägg med. Jättegod smak !!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…