Julmazariner med saffran

Med mandelfyllning, saffran och julröd glasyr. Bakas i runda, veckade aluminiumformar som inte behöver smörjas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 225 g mjukt smör
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 äggula
  • Fyllning:
  • 150 g mandel, males
  • 0,5 g saffran
  • 75 g smält smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • Glasyr:
  • 3 dl florsocker
  • Lingonsylt

Gör så här

  1. Rör smör och socker poröst, göres med fördel i matberedare med kniven monterad. Tillsätt övriga ingredienser och till sist äggulan. Kör ihop till en deg.
  2. Tryck ut i ca 30 veckade, runda aluminiumformar som inte behöver smörjas.
  3. Vispa ägg och socker till fyllningen och blanda med övriga ingredienser. Mandeln behöver inte skalas.
  4. Fördela fyllningen i formarna och grädda i 200 grader ca 15 minuter.
  5. Låt dem svalna något och vänd dem sedan upp och ner. De lossnar om man knackar lite försiktigt på undersidan. Låt svalna.
  6. Glaseras med florsocker utrört i lingonsylt, späd efter behov. Glasyren ska vara tjockflytande.
  7. Går bra att frysa innan glaseringen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…