Kaas regnbågsglass

Den här efterrätten kan ingen motstå. Säg ja till Kaas regnbågsglass!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 85 g gul gelantin (eller färga vanlig gelantin med karamellfärg)
  • 85 g röd gelantin (eller färga vanlig gelantin med karamellfärg)
  • 200 g konserverade persikor
  • 200 g konserverad ananas
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 1 l vaniljglass
  • 5 dl jodgubbssås
  • 50 g hackad nötblandning
  • 2 dl vispad grädde
  • 6 maraschinokörsbär
  • 6 coupeglas

Gör så här

  1. Gör iordning gelantinet enligt förpackningen. Låt stå tills det stelnat.
  2. Låt persikor och ananas rinna av, skärfrukten i bitar och blanda.
  3. Vispa grädde hårt och söta med socker. Bryt sönder gelé med gaffel. Lägg 1 msk frukt i vart och ett av glasen. Täck med 1 msk gul gelé, lägg på en skopa glass och häll över 2 msk jordgubbssås. Upprepa likadant med röd gelé.
  4. Dekorera med vispgrädde och hackade nötter.
  5. Lägg ett maraschinokörsbär i varje glas.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…