Källarfranska

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g färsk jäst
  • 3 dl kall mjölk
  • 1 msk olja
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk salt

Gör så här

  1. Blanda jäst och mjölk i en bunke. Tillsätt olja, salt och mjöl. Knåda till en smidig deg. Gör 10 bullar. Rulla dem i mjöl och lägg på en plåt. Täck över med plast och ställ plåten i kylskåp över natten.Grädda i 8 minuter i 225 grader.

Kommentarer

Provade dom häromdagen och jäste med jäsduk i kylen. Det man måste göra i så fall är att snitta dom ganska djupt annars blir dom för kompakta, men antar att man bör snitta dom hur som helst för att dom skall kunna expandera i ugnen.
Har bara provat med plast, men det går säkert med handduk också. Lycka till!
Måste det vara plast man täcker över bullarna med? går det lika bra med bakhanduk?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…