Kaffebanankaka i liten långpanna

Om man inte har Kabana essens, bananarom och moccaarom hemma, men ändå vill baka en kaka med banan och kaffesmak. Då är detta receptet för dig.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 medelstora bananer
  • ½ dl kallt kaffe

Gör så här

  1. Ställ fram smöret i god tid så att det blir mjukt. Vispa smör och socker pösigt, vispa in ett ägg i taget och vispa smeten fluffig igen. Blanda de torra ingredienserna separat. Mosa bananerna. Rör ner mjölblandning, bananmos och kaffe i sockersmeten. Rör om försiktigt tills allt är blandat. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda kakan i ugnens nedre del, i 175º, i 40-45 minuter. Kolla med sticka så att den verkligen är torr inuti - ytan mörknar ganska snabbt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…