Kaffemarsipan

Mums från en dansk kokbok. Kaffesirap går att få tag på på Coffeehaous. Annars kan man själv göra sirapen. Se mitt recept på Kaffesirap.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g marsipan
  • 5 msk kahlua, baileys eller mörk rom
  • 1 msk espressopulver, finmalt
  • Garnering:
  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk kaffesirap
  • Pynt:
  • Guldpärlor
  • Silverpärlor

Gör så här

  1. Rör ihop marsipan, likör och det finmalda espressopulvret så att allt blir väl blandat. Forma valnötsstora kulor av marsipanmassan.
  2. Smält chokladen tillsammans med kaffesirapen på svag värme. Doppa marsipankulorna i den smälta chokladen. Lägg kulorna på ett fat med bakplåtspapper, och pynta med guld- eller silverpärlor.
  3. Tips:
  4. Använd en stekgaffel då du ska doppa konfekt i smält choklad. Konditorerna använder en gaffel som liknar en vanlig stekgaffel.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr