Kaka med chokladkross och philiadelphiaost

Kan rekommendera att låta kakan stå i kylskåpet över natten. Kakan kallas även som "Chocolate chip cookie dough"

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 3 ½ dl krossad digestivekex
  • 1 dl smält smör
  • 150 g hackad choklad
  • Deg:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 msk socker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ krm salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 200 g choklad skuren i tärningar eller 2 dl chokladpluppar
  • Fyllning:
  • 300 g philadelphiaost
  • 1 ägg
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Botten:
  2. Krossa digestivekexen fint
  3. Smält smöret och blanda ner det i kexsmulorna
  4. Hacka chokladen och blande ner det i kexblandningen
  5. Använd en form 20x20 och lägg ner ett bakplåtspapper och smöra den med smält smör
  6. Lägg kexblandningen i formen och platta ut den och en bit upp på kanterna
  7. Grädda den i ugnen på 175 grader i ca 5 minuter
  8. Deg:
  9. Vispa rumsvarmt smör, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och salt.
  10. Tillsätt vetemjöl och vispa bara tills mjölet har blandat sig i smörsmeten.
  11. Hacka chokladen i tärningar eller använd chokladpluppar och blanda ner det i degen.
  12. Fyllning:
  13. Vispa philiadelphiaost och socker
  14. Tillsätt ägg och vaniljsockret och vispa en kort stund
  15. Häll ostsmeten över kexbotten
  16. Klicka degen över ostfyllningen
  17. Grädda i ugn i 175 grader i ca 35 minuter tills den fått fin färg.
  18. Låt kallna. Gärna till dagen efter.
  19. Dekorera gärna med smält choklad. Skär i ca 25 bitar

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…