Kaka med Schweizernöttäcke

En riktig liten godsak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 50 g smält smör
  • 100 g mald mandel
  • Glasyr:
  • 2 msk smält smör
  • 5 msk vispgrädde
  • 200 g Marabou schweizernöt chokladkaka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker, blanda ner mandel och det smälta smöret.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
  4. Grädda i ca 30 minuter.
  5. Allt till glasyren smältes i vattenbad/ micron och blandas väl
  6. Bred ut glasyren över den kalla kakan och njut den i små bitar, väldigt söt och mäktig.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…